‏הצגת רשומות עם תוויות עור זוהר. הצג את כל הרשומות
‏הצגת רשומות עם תוויות עור זוהר. הצג את כל הרשומות

יום שבת, 26 בנובמבר 2016

דברים שלא ידעתם על פחמן בתעשית הקוסמטיקה

לאחרונה אנו רואים בפארמים השונים מגוון מוצרים שהמוטיב המשותף להם הוא פחם כגון: "נגזרת פחם". מהו אותו פחם ? למה משתמשים דווקא בו? ואיך הוא באמת מסיע לעורנו? זאת ועוד בהמשך הפוסט. . 

פחם פעיל הוא צורה של פחמן, אשר מעובד בצורה המעניקה לו נקבוביות רבות, ובזכות כך הוא משמש לספיחת חומרים שונים הפחם הפעיל מופק בדרך כלל מפחם עץ

תחת מיקרוסקופ אלקטרונים ניתן לראות כי המבנה של פחמן פעיל איננו מסודר, והוא מפותל ומלא נקבוביות. ייתכנו אזורים שלמים שבהם שתי שכבות גרפיט, אשר מפרידים ביניהם כמה ננומטרים בודדים. הפחם הפעיל מסוגל לספוח חומרים ביעילות כיוון שהוא נקשר לחומרים בעזרת קשרי ואן דר ואלס.
מאידך, פחמן פעיל אינו נקשר ביעילות לחומרים מסוימים, כגון אלכוהול, חומצות ובסיסים חזקים, מתכות ורוב החומרים האנאורגנים, כמו נתרן, ליתיום, ברזל, עופרת, ארסן, פלואור, וחומצה בורית.



בתמונה, אני אחרי טיפול בפחמן פעיל, העור זוהר ונקי יותר, אחותי תוך כדי התהליך. 

המדד הבסיסי ביותר על מנת לאפיין את ביצועי הפחם הפעיל מתבצע בעזרת יוד (Iodine number/value), והוא מעיד בעיקר על יכולת הספיחה של מולקולות קטנות ושטח הפנים הכולל של הפחם‏. זהו מדד לתוכן החללים המיקרוסקופים  שמתמלאים על ידי ספיחת יוד מתמיסה. המדד מייצג את כמות היוד הנספג בגרם פחם פעיל, על מנת לבדוק יכולת ספיחת מולקולות גדולות משתמשים במולסה וטאנין.

אז איך למעשה זה עוזר לנו בתחום הקוסמטיקה?
לאחרונה אנחנו רואים עשרות מוצרי קוסמטיקה תחת הכותרת "נגזרת פחם", "פחם פעיל", חומרים שחורים שמבקשים מאיתנו בשקיקה, מירחו אותי!!!
אספר לכן סוד קטן, לא תמיד כדאי לקנות מוצר קוסמטיקה המכיל פחמן פעיל, אפשר להכין כזה, והסוד הגדול יותר- זה הרבה הרבה הרבה יותר זול.
ניתן להכין מסכת פנים / סבון פנים עם פחמן פעיל בעצמנו באמצעות טבליות קונבנציונליות שחורות, אני מצאתי שהקפסולות של-Natural way כפי שניתן לראות בתמונה הן האפקטיביות עבורי (וגם טבעוניות).



Nature's Way, Activated Charcoal, 100 Capsules

כידוע השימוש בפחמן מומלץ לסובלים מבעיות במערכת העיכול. הוא משמש למניעת גזים והוא חומר חשוב למניעת הרעלה.
אם אנחנו מנתבים את הפחמן לתחום הקוסמטי, על מנת לנקות את העור בצורה אפקטיבית ניתן להשתמש בפחמן הפעיל, 

במשטח השל מפחם פעיל יש מטען חשמלי שלילי שגורם לרעלים ולגזים הטעונים יונים חיוביים להתחבר איתו. ספיחת הרעלים מאפשרת את פינויים במקום שאליו ייספגו הגוף.
תוצאת תמונה עבור ‪activated charcoal‬‏

העור הוא אינדיקטור של כל המערכת הפנימית, כאשר אנחנו בלחץ, יוצאים פצעי לחץ, עם חום גבוה = פצעי חום, בכללי העור משקף את מצבנו הנפשי. לא מעט אנחנו רואים אנשים בסטרס סובלים מאקנה חמור. לכן בהכרח חומר שטוב לנו פנימית יעזור לנו חיצונית.
חשוב לזכור, שימוש בפחמן פעיל אינו מומלץ לטווח הארוך, שכן הוא מסיר מהגוף לא רק חומרים מזיקים אלא גם שימושיים כגון מינרלים וויטמינים.

כיצד אני משתמשת בפחמן פעיל:

1. מערבבת בתוך צלוחית (עדיף חד פעמית) קפסולה אחת של פחמן פעיל.
2. מוסיפה לו 2 כפות מים.
3. מוסיפה כף שמן קוקוס.
4. מערבבת היטב היטב.
משתמשת במברשת איפור שטוחה (או מברשת צבע) כפי שניתן לראות בתמונה, ומורחת על כל הפנים.
תוצאת תמונה עבור מברשת איפור למייק אפ
הפייבוריטית שלי למריחה - מברשת שטוחה


מאחלת לכם בהצלחה, 
עדכנו אותי בתוצאות.

אוהבת,

נופר :)


***הערה חשובה: כותבת הפוסט איננה רופאה, רוקחת או קוסמטיקאית. כל הנכתב בפוסט הוא חוויית השימוש האישית של הכותבת ומסתמך על נסיונה האישי בלבד. נשים בהריון, נשים המטופלות או אשר טופלו בלייזר, נשים הנוטלות תרופות כלשהן באופן קבוע, נשים הסובלות מבעיות עור ספציפיות - יש להתייעץ עם רופא מומחה בטרם התחלת השימוש בתכשיר. כמו כן, בכל שאלה ו/או התלבטות רפואית אחרת - יש לפנות לייעוץ מקצועי. השימוש בתכשירים על אחריותן האישית של המשתמשות בלבד ואין באמור כל עילה לתביעה משפטית. מומלץ לנסות במקום מסתור טרם תחילת השימוש***